Sininen pilleri

Neo Blue Pill
Herätä todellisuuteen van jatkaako ihanaa unta. Valitse viisaasti. Paluuta ei ole.

Jälleen katkeamaton, suloinen yöuni. Neo olisi ymmärtänyt “Matrixissa” ottaa sininen pilleri, niin ne kaksi jatko-osaa olisivat olleet parempia.

Koko perhe jo seitsemältä jalkeilla. Pojat nahistelevat jostain ja vaimo saa hauskuutta, kun yritän unenpöpperössä tehdä smoothietä pakkasjäisistä marjoista. Uusi AIP-ruokavalio kun ei salli enää mysli-aamiaisia. Kahvia sentään juon kupillisen, ettei iske viekkarit.

Käly tulee pariksi päiväksi kylään siskonsa tueksi. Tietää jo missä mennään. Rohkaistun kaivamaan spandexit kaapista ja polkaisen 80km maantiefillarilenkin upeassa kuulaassa syyssäässä. Ensimmäiset 20 kilometriä jalat tuntuvat lyijyltä. Epäilys hiipii että “tässäkö tämä nyt oli?” 25 km kohdalla polkeminen muuttuu vihdoin kammen pyöritykseksi ja maisema alkaa vaihtua liki entiseen malliin. Iittalaa ennen pikkutiellä eteen eksyy valkohäntäpeuranaaras. Keskinopeudeksi maalissa tulee n. 28km/h ja kokonaisaika jää selvästi alle kolmen tunnin, joka on minulle hyväksyttävää tasoa. Loppumatkasta olen tuntevani ylimäåräisiä pistoja kyljessä ja alaselässä. Ehkä lihaskipua pyöräilytauon takia, ehkä ei. Vatsa oirehtii minimaalisesti. Päätän että en oksenna.

Ennen pihaan kaartamista kuulokkeista alkaa Marilyn Mansonin “The Fight Song” joka iskee ylimääräisen adrenaliinipiikin suoraan p#rseeseen. Tekee mieli hypätä pyörän selästä karjumaan ja kaatamaan autoja. Naapureiden.

Kun pääsen ulko-oven sisäpuolelle, hallitsematon purkaus ulisevaa alkuitkua, jonka päätteeksi karjun keuhkoni tyhjäksi “***** TÄÄ EI OLE REILUA, S****NA!” tyhjälle talolle. Saan kuitenkin koottua itseni pian ja olo paranee huomattavasti. Perhe oli kaupassa, hyvä etteivät lapset säikähtäneet.

Vanhin poika vannottaa Whatsappissa, että mennäänhän katsomaan uusi “Star Wars” yhdessä. Lupaan tehdä parhaani. Kenelleköhän pitäisi soittaa, jos näyttää että elinikäennuste ei kanna joulukuun 13. päivään asti? Keskimmäinen haluaa varmistaa, ettei syöpä tartu. Saan hänen silmänsä teevadin kokoisiksi, kun kerron että syöpää ammutaan sädepyssyllä. Ei kuitenkaan Stormtroopersien toimesta, eiväthän ne pottapäät ole osuneet saagan yhteenkään päähenkilöön seitsemässä kokoillan elokuvassa.