Jääpiikkiä kylkeen

Reippaasti töihin. Puoli päivää tehokasta katastrofintorjuntaa, kunnes iltapäivällä kova kipukohtaus. Noin VAS6. Haiman tienoilla. Hetki hengitysharjoituksia. Kipu rauhoittuu, takaisin sohvalta töihin.

Jatkaessani Skype-puhelua tajuan etten tajua mitään vastapuolen puheesta. Pumppu hakkaa huomattavasti normaalia nopeammin. Totean, että “eiköhän tämä työpäivä ollut tässä.”  Pakkaan kamani ja meditaatiohengittäen autolla kotiin.

Mikä vika on kumisessa jääpalamuotissa?

Leposyke tippuu matkan aikana parikymmentä iskua minuutissa. En ole ehtinyt takkiani kotona riisua, kun haiman tietämillä kaksi peräkkäistä VAS7-iskua. Löikö Sharon Stone jääpiikkiä kylkeen, kuten “Basic Instinct”:issä? Vai mikä leffa se oli. MitäväliäsillänytSATTUUAIS##TANA! Totean vaimolle “päivää ja näkemiin” ja ajan saman tien aluesairaalaan. Kohtaus ei uusiudu. Kuulostelen tovin parkkipaikalla autossa istuen. Päätän kuitenkin käydä kääntymässä.

Hoitotarpeen arvioinnissa vuorossa jälleen hoitaja S. Hymyilemme ja totean että “meidän täytyy lakata tapaamasta tällä tavalla!” Pääsen tapaamaan uutta lääkäriä. Miellyttävä keski-ikäinen nainen, joka kyseenalaistaa Arcoxian käytön tässä tilanteessa. Saan torut siitä, että otin töissä toisen 90mg napin, vaikka päivämaksimi yksi.

Kuvailen tilanteen. Kerron että vaikka työ on minulle tärkeää, olen ollut nukahtaa rattiin jopa päivä kotimatkalla. Käyn nukkumaan joka ilta jo yhdeksän jälkeen, lasten kanssa samaan aikaan. Viikonloppuna vähintään kahdet päiväunet päivässä. Normaalia väsyneempi siis. Haiman kasvain alkaa siis vaivihkaa kalvaa voimiani. Olisi syytä hiljentää tahtia. Tosin töissä vallitseva tilanne olisi tiukka vääntö terveellekin miehelle.

Tohtori kirjoittaa Oxynorm 5mg, opiaatti tämäkin, mieto sellainen ja nopeavaikutteinen. Loppuviikko sairauslomaa. Ilmoitan töihin, että puhelinkonsultoida saa. Yritän osallistua päivittäisiin projekti-Skype-palavereihin vähintään kuunteluoppilaana, mutta sähköpostin luen vain kerran päivässä.

Iltasella muokkaan työpaikan intran dokumentointia niin, että asiakkaiden uusia konetilauksia ei enää minulle lähetettäisi. Suotta jäävät jonoon seisomaan. Pitäähän asiakkaan uudet koneensa saada.

Uusi lääke raa-vituttaa. Muuten kyllä melko pehmeä olo. Opiaatit oukei, tai jotain muuta shellaishta.