Live from Acuta

Live from Acuta

Sydänoireiden takia Acutaan.

Syypää ilmeisesti tuo syöpälääke kapesitabiini joka aiheutti tänään “sydänkohtausmaisen” olon jo pienestäkin ponnistuksesta. 24h aikaisemmin olin täysin terve mies. Ilkeä tunne. Säikäyttää aika lailla näin ensimmäisellä kerralla. Seisot paikallasi minuutin tekemättä mitään. Koura puristaa. Istut vartin. Toistat kokeen. Sama juttu. Kolmannen kerran jälkeen katsoin parhaaksi konsultoida RS1:stä > Acutaan.

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa se lääke onneksi puoliintuu nopeasti ja 24h sisällä pitäisi miehen olla valmis vaikka Pirkan Hiihtoon.

Lääke siis menee hetkeksi tauolle ja maanantaina pitää miettiä onkologin kanssa että mitäs seuraavaks.

Täytyy sanoa että Acutassa otettiin oireet vakavasti. Hyvä että ovesta pääsin sisään ni makasin jo sydänfilmissä.

Enää pitää odotella mitä päivystävä kirurgi sanoo edelleen vuotavasta dreenistä. Minusta olkoon mokoma härpäke nyt koskemati. Ei ole mitään tarvetta huuhdella kun ei kerran oteta sytojakaan. Paitsi että on. No huuhdellaan sitten. Onhan minulla sidetarpeita kotona pienen yksityissairaalan pyörittämiseen. Kunhan ei kaikkia nesteitä pihalle valuta.

Hieman meni taas päiväohjelma uusiksi pyytämättä ja yllättäen. Lasten sukset piti huoltaa maanantain kouluhiihtoa varten ja vaimon valmistella nuorimmaisten huomisia synttäreitä. Leipomista ja muuta.

Onneksi molempien ystävät riensivät avuksi molempiin. Lämmin kiitos teille, Tuomas Kuusivaara ja vaimon kumppanit.

Täältä tähän. Pasila, olkaa hyvä.

2 thoughts on “Live from Acuta

 1. Voi ei…. En ole koskaan kokenut vastaavaa, mutta kykenen ehkä murto-osan kuvittelemaan, miten pelottavalta tilanne on tuntunut. Hienoa, että Taysissa homma toimii noin mallikkaasti. Toivottavasti tilanne saadaan hallintaan mahdollisimman pian.
  Ja kyllähän sydämessäni läikähti isosti sekä tippa tuli linssiin, kun luin, miten ystävänne olivat rientäneet apuun. Välillä tuntuu, että maailma on täynnä itsekkyyttä ja pahaa tahtoa, mutta todellisuudessahan näin ei useinkaan ole.

  Olen seurannut blogiasi nyt vähän yli pari viikkoa ja olen suuri fanisi.
  Toivonkin sinulle ja kaikille blogissasi mainituille vieraileville tähdille kaikkea parasta korkeimmalta taholta tai ihan mistä vain. Sen te uskomattoman upeat ihmiset olette ansainneet!

  1. Kiitoksia kauniista sanoista.

   Onhan tätä ammattilaisten koneiston toimintaa ilo seurata. Miljoona asiaa menossa mutta pakka pysyy silti kasassa.

   Ja mitä siviiliapuun tulee, etenkin vaimo on onnistunut verkostoitumaan erinomaisella tavalla. Minulla ystävien lukumäärä on huomattavasti pienempi.

   Kuten jälleen nähtiin, se että vaarantaa henkensä harrastustoiminnassa toisen kanssa vapaa-ehtoisesti luo sekin aika lujia siteitä. Siellä veden alla kun täytyy pystyä luottamaan toiseen.

   Havaintojeni mukaan sama brotherhood jatkuu sukellustiimeillä usein pinnallakin 🙂

Comments are closed.