Live from Acuta 2

Ensimmäinen hyvä ja huono uutinen:

Angst @ Acuta

Hyvä on se että “sydänkohtausoireita” aiheuttanut syöpälääke kapesitabiini vaihdetaan. Korvikelääke on myös tehokkaampi. Huono on se, että korvikelääke ei ole korvattava tähän syöpään. Vatsasyöpään olisi.

Emme tiedä vielä varmaksi, mutta worst case scenario: korvike saattaa maksaa aivan helvetin paljon.  Vertailun vuoksi: pois jäävä olisi maksanut noin 1.000 eur kuussa ilman erityiskorvattavuutta. Taysin onkologi-tiimi selvittelee tätä, yhteyshenkilöni lupasi soittaa huomenna. Pitäkää peukkuja. Täytyy muuten panna koko haima myyntiin! Ostakee ostakee!

Toinen huono uutinen:

Alapäästään umpeen sakkautunut letku.

Dreeni vuotaa massiivisesti. Onneksi tulin pakanneeksi haavurilaukun mukaan. Siteet sain vaihdettua, mutta vaatteet koko oikealta kyljeltä aivan sappinesteestä märät. Onneksi vihreä neste ei juuri mustassa vaatteessa näy.

Nyt sitä maataan ER:ssä ja odotellaan ehtiikö Angian kirurgi vaihtaa sen dreenin vielä tänään vai pitääkö jäädä yöksi.

Anteeksi ranskankieleni, mutta tämä päivänä on kaikki mennyt NIIN PÄIN @^@^%% ettei tiedä itkeäkö vai nauraa. En tee siis kumpaakaan, vaan noudatan artikkelissani “Acutan selviytymisopas” ollutta neuvoa – yritän nukkua.

Jos tänään onkin kurjaa, eilinen päivä oli nasta. Kunnon punttitreeni, hyvää ruokaa ja perheen yhteistä laatuaikaa. Mennään sen muiston voimalla tämä p#skapäivä. Vaimolle pusu ja pojille halit. Kyl tää tästä.

EDIT:

Vähän ennen neljää pääsin operaatioon. Tuttuja oli Angian salissa, olihan tämä jo kolmas letku. Yritin saada lupaa kuvata operaatiota videolle, mutta toruva hoitaja vei päättäväisesti bloggarinne kuvauskaluston pois.

Itse vaihto kesti 20 min paikallispuudutuksella. Ei ole kivulias operaatio. Eikä harvinainenkaan, minulle kolmas ja viereisessä salissa tehtiin vanhemmalle herrasmiehelle samaa.

Kävi ilmi että letkun alapää oli sakkautunut. Minulle aikanaan neuvottu huuhtelupaine oli liian pieni. Se riitti avaamaan letkun keskivaiheen, muttei enää alapäätä. Kun letku oli alapäästään lopulta tukossa, “neste massiivifloodasi” kyljestä ulos. Tulipa sekin todennettua. Minä olen sapekas kaveri! Oikea paine olisi ollut “reipas mutta ei vielä kipua aiheuttava”. Tämä olisi ollut kiva tietää aiemmin. Samalla tarkistin letkun ulosjäävän osan optimireitityksen.

EDIT 2:

Kotimatka Kela-taksissa sujui mukavissa merkeissä. Uudenkarhea Mondeo, jossa automatiikka vaihtaa itsekseen lähivaloilta kaukovaloille. Tämä oli minulle uutta teknologiaa. Meidän Mondeo on 10 vuotta vanha ja tiputtaa öljyä. Se on vanhaa teknologiaa.

Kuljettajattaren kanssa riitti koko matkalle juttua. Hänen poikansa oli parikymppisenä joutunut kamppailemaan kauan, ennen kuin oli vähätellyistä oireista saanut oikean diagnoosin: paksusuolen syöpä.

Tällä tarinalla, kuten 2/3 syöpätapauksista oli onneksi onnellinen loppu. Joten A: onnittelut paranemisesi johdosta, tee elämästäsi jotain merkittävää – ellet ole sitä jo tehnyt. Äitisi oli selkeästi ylpeä sinusta, varmasti syystä.

2 thoughts on “Live from Acuta 2

  1. Toivottavasti nämä vaikeudet ovat ohimeneviä ja hoidot alkaa purra ja ELÄMÄ VOITTAA.
    Voimia ja jaksamista Sinulle ja perheellesi tv Raija ja Aatos Heinävedeltä

    1. Kiitos Raija, vointeja teillekin. Onhan tämä melkoista vuoristorataa, välillä käydään aika syvissäkin vesissä mutta aina sieltä jotenkin rämmitään. Toivottavasti Atu voi hyvin, Tuija onkin lähes päivittäin yhteydessä 🙂

Comments are closed.