Kuulemma joku mielenilmaus

Kovasti ovat lehdissä kirjoitelleet,  että ammattiliitot ottaisivat tänään hetkeksi jalat pöydältä, unohtaisivat hetkeksi jäsenmaksujen keräämisen ja järjestäisivät Näyttävän Eleen. Että kyllä meillä vielä on homma hanskassa. Eikä siinä mitään. Hallituksen KikkelisKokkelis-tunnit eivät saa Syöpäläiseltä vuoden innovaatiopalkintoa vaan korkeintaan “Hölmöläisten Peitonjatkopalkinnon” -kisan toisen sijan.

Eipä anneta sen häiritä, että nekin joilla vielä on työpaikka, eivät pääse töihin. Joka alalla kun ei etätyömahdollisuutta ole. Veikkaan, että molemmat iltapäivälehdet repivät tänään lööppiennätyksiä.

Kun tuota luntakin uhkaa taivaalta rysähtää niskaan – yli viisi senttiä kerralahan ON “lumikaaos” ja “katastrofi”, niin rupesinpa speksaamaan Uuden Työelämäni työpäivää numero kaksi. Miten tämän noin neli-viisituntisen lyhennetyn työpäivän rakentelisi niin, että se olisi paras mahdollinen työnantajalle, itselle sekä perheelle. Harvinaista kyllä, sain ehkä ajatuksen. Run DMC:tä: siteeratakseni “it goes a little something like this:”

  • herää viideltä, laadi suunnitelma
  • 6.00 aamiainen, päivän lääkitys. Tänään listalla pelkästään kipulääkitys (opiaatteja), koska solusalpaajat ovat tauolla 8.2. asti. Opiaattikipulääkkeiden varjopuoli on “voimakas” (lainausmerkit siksi, että riippuu tietenkin annoskoosta) unettava vaikutus, joka on maksimissaan noin kaksi tuntia lääkityksen nauttimisesta. Silloin ei ole syytä olla auton ratissa matkalla töihin, ETENKIN jos julkinen liikenne seisoo. Tosin veikkaan, että moni tietotyöläinen tekee tänään etäpäivän. Loput kiroilevat lumi- ja liikennekaaoksessa.
  • hoidetaan hetki vauvaa, että äiti saa torkahtaa
  • noin 7.30-8.00 pyöräilytrikoot päälle ja suoritetaan maantiepyörällä ja trainerilla simuloitu työmatka Valkeakoski-Nalkala, kesto noin tunti. Nyt opiaattien unettava vaikutus pakotetaan fyysisen ponnistelun yhteyteen, jolloin ne eivät väsytä lainkaan yhtä paljon, kun kampi pyörii ja trainerin vastuspyörä laulaa.
  • venyttelyt, dreenin huuhtelu, sidosten vaihdot, muut  pakolliset aamutoimet
  • valmiina etätyöpäivään klo 09.30-10.00 täynnä virtaa
  • suoritetaan työnantajan määrittelemiä työtehtäviä, tavoite viisi tuntia
  • valmistaudutaan viikonloppuun

Mukavaa tuottoisaa työpäivää kaikille.