Haasteita

Sytostaatit olleet nyt muutaman päivän tauolla. Edelleenkään mitään “halleluja”-efektejä ei havaittavissa, tuskinpa sellaisia enää tuleekaan. Jokainen päivä ja työpäivä edustavat haasteita, joihin pitää keskittyä yksi kerrallaan.

Dreeni-fixi valmiina palvelukseen.

Mainitsin viime postauksessa että dreeninvaihto-operaatiossa (oliko seitsemäs tai kahdeksas, en jaksa enää pitää lukua) letku “sinetöitiin” paikoilleen silikoni-liima -siteellä nimeltä “dreeni-fixi”. Jos sinäkään et tiennyt, mistä on kyse, ohessa kuva. Silikoniläpyskä, jossa on dreeniletkunmentävä ura. Letku reititetään paikoilleen ja kiinnitetään uraansa ja sinetöidään teipillä. Tarkoitus estää letkua liikkumasta sisään-ulos-suunnassa. Käyn luultavasti huomenna työterveydessä tarkistuttamassa tämän (vaihtokappale repussa). Yksin en rupea tätä vaihtamaan (perhe hiihtolomasella).

Viikon verran ollut paikoillaan, kertoo jotain liiman vahvuudesta, mutta alkaa tuntua jo kauniisti sanottuna epämukavalta. Hygieniasyyt ehkä, ehkä tietoinen elopainon nostoyritys on tuonut ympärysmittaa takaisin ja liimaus alkaa kiristää – ja kaikki me normaalit miehethän tiedämme, minne ylimääräinen energia tykkää mieluiten varastoitua (vyötärölle!). Poikkeuksena tietysti ne inhottavan täydellisen geeniperimän omaavat yksilöt, joilla extra-energia varastoituu suoraan pullisteleviksi lihaksiksi.

Arjen hyviä ihmisiä

Ei ole mikään salaisuus, että elän haastavia aikoja. Kun polulla on kiviä ja kantoja, sitä osaa arvostaa ihmisiä, jotka pyyteettömästi ja vapaaehtoisesti tarjoavat apuaan pienissäkin asioissa. Haluaisin nostaa heistä esille muutaman, aikaisemmin blogissa nimeltämainitsemattoman.

Appiukkoni Jukka

Perheen ykkösauto jäi katsastuksessa kiinni päästöistä (K-arvo isosti yli, paljon ajettu diesel kun on) ja parista muusta pikkujutusta. Korjausarvio kuluville osille “ihan riittävä”, itsellä ei mahdollisuutta näitä tehdä ja päästöt olisivat olleet tämänkin jälkeen edelleen kysymysmerkki.

Mitäpä tekee appiukko? Laajan ystäväpiirin omaavalta mieheltä löytyy monen lajin osaajia – mm pätevä pienkorjaamon omistaja. Sain tänään viestin, että pakolliset korjaukset tehty, katsastus hyväksytty ja erittäin paljon huomattavasti alle lähikorjaamon arvion. Sydämellisimmät kiitokset koko perheen puolesta.

Työkaverini Matti

Lääkitys on pakottanut luopumaan työmatka-autoilusta ja sitä myöten työpaikan tarjoamasta pysäköintitalopaikasta. Tilalle sain onneksi neuvoteltua Matkahuollon bussikortin. Työnantaja myöntää tietyn summan bussimatkoihin, mutta Valkeakoski-Tampere päivittäin, edestakaisin sahattuna syö sen varsin nopeasti.

Matti asuu lähistöllä. Työskentelee samassa rakennuksessa, mutta eri osastolla. Aina kun työvuorot vain suinkin antavat myöten, poimii minut aamulla kyytiin ja tipauttaa iltapäivällä kotiin. Saattaa kuulostaa pikkujutulta, mutta merkitsee minulle erittäin paljon. Julkinen kiitos Sinullekin, henkilökohtaisen lisäksi.