Pelottaa

En häpeä myöntää että pelottaa. Sairaalassa hoitavan lääkärin puolihuolimattomasti suhauttama “oireenmukainen hoito” laukaisi kysymyksen “eikö ennuste olekaan enää hyvä”, “eikö toivoa paranemisesta olekaan?”. Vastaus oli aika kylmä. En muista sanatarkkaa muotoa mutta siihenkin kuulemma olisi syytä varautua.

Luulin että oireenmukainen hoito on kärjistetysti sanottuna kauniimpi ilmaisu saattohoidolle. Eli kun toivoa paranemisesta ei ole, potilaan oloa yritetään helpottaa ja taudin etenemistä hidastaa. Lopullinen kuolinsyy tulee kuitenkin olemaan tämä syöpä. Oireenmukainen pitää sisällään paljon muutakin (kursivointi 6.6. lisätty korjaus)

Nyt keuhkoembolian jäljiltä olo on heikko kuin kissanpojalla mutta muutama työpäivä viikossakin pitäisi jollain ilveellä jaksaa tehdä. Mistä mäkin ne voimat revin?

7 thoughts on “Pelottaa

  1. Hei,
    Miten voisin lohduttaa sinua? Että syöpäläisenä pelkää, se on minulle hyvin tuttua. Sairastan 7 vuotta multippelia myeloomaa. Ennuste oli 4–5 vuotta. Oloni on tällä hetkellä ihan hyvä. Takana on paljon hoitoja, mitkä auttavat aina jonkin aikaa, sitten taas uusia hoitoja….kunnes ei ole enää mitään, jota voisi kokeilla. Aion silti porskuttaa vielä monta vuotta. Alussa pelkäsin enemmän, nyt olen rauhallisempi ja kiitollisempi jokaisesta päivästä. Olen nyt 57 ja jäin heti sairauseläkkeelle. Sinä olet varmaan nuorempi ja vielä nuo lapset. Suuret huolet läheisistä. Kunpa voisi auttaa. Elämä on epäreilua.
    Jospa olosi ja pelkosi hieman parenevat, kun voimistut.
    Toivon sinulle kaikkea hyvää, voimia ja valoa pimeydessä ja uskovaisena ihmisenä rukoilen puolestasi.

  2. Minulla ei ole sanoja muuta kuin hang in there an keep fighting kollega!

  3. Hei, ketäpä ei tuossa tilanteessa pelottaisi, mutta hei, älä luovuta! Tuntuu äärettömän rankalta vaiheitasi seuranneena ajatella sitä, että sun pitäisi jaksaa käydä töissä. Eikö todellakaan ole mitään eläkevaihtoehtoa, joka vastaisi taloudellisesti osa-aikaista työtäsi? Terv. MK

  4. Hei! Vaikea löytää lohdutuksen sanoja sinulle. Mullakin vaikea aivosairaus Glioblastooma gradus 4, joka todettiin jo 4 v sitten..siltikin sitkeästi yritän puskea päivästä toiseen eteenpäin. Tsemppiä vaan ja usko tulevaan!!

Comments are closed.