Sauvakävelemään

“Desperate times, desperate measures” sanoi Syöpäläinen, kun sanansa söi, valansa rikkoi ja meni kuin menikin vapaaehtoisesti, kenenkään pakottamatta ensimmäistä kertaa elämässään sauvakävelemään. Mitähän seuraavaksi? Ostetaanko mrs. Syöpäläisen kanssa unisex-tuulipuvut ja ruvetaan tekemään tätä duettona? Putoaako taivas huomenna niskaamme? Rupeaako pohjois-Korea oikeasti ydinaseettomaksi ja onko Trumpin tukkalaite oikea?

Sauvakävelemään opettelua
“Täten julistan keski-ikäisyyteni virallisesti avatuksi!”

Ei tuo sauvojen ensimmäinen ulkoilutus niin pahalta tuntunutkaan kuin ennakkoon odotin. Yllätyin miten haastavaa oikean, sujuvan rytmin löytäminen olikaan, se vaati oikeasti keskittymistä. Viimeistään siinä vaiheessa kun korvalapuista soivan biisin biittiluku osui lähelle muttei ihan etenemisvauhdin kanssa samalle lukemalle, rytmi sekosi täysin. (Onneksi harvalukuisten) vastaantulijoiden riemuksi.

Plussan puolelle kirjattakoon, että mielekkäältä tuntuva etenemisvauhti riitti pitämään sydämen sykelukemat järkevällä tasolla.

Tästä hieman yllätyin. Viime aikaiset liikuntayritykset pyöräilyn parissa kun ovat poikkeuksetta temponeet sykettä liian ylös. Sairastumisen jälkeen olen yrittänyt pitää kiinni siitä, että peruskuntosykealueelta ei lipsuttaisi ylöspäin. Turha rääkätä pumppua tarpeettomasti. On kai mahdollisuuksien rajoissa, että sykkeen mittaustapakin vaikuttaa. Muistelen jostain lukeneeni, että ranteesta vs rintakehältä anturilla mitattuna heartbeat-käyrä käyttäytyy vähän eri tavalla. Mutu, että ranteesta mitattu “seilaa” enemmän ylös-alas, kuin rintakehältä erillisellä sykevyöllä otettu. Korjatkaa ihmeessä, jos höpisen tuossa päättömiä.

Kehitysidea – kumisiin asfalttitassuihin voisi lisätä rosteripiikit, joilla voisi koettaa raapia kipinäsuihkua asfaltista yöaikaan kurveissa. Päheyttä ja katu-uskottavuutta, nääsh!

2 thoughts on “Sauvakävelemään

  1. Voin kuvitella miltä kipinäkenkien kirskunta yöllä kurveissa näyttää ja kuulostaa, tää oli päivän hauskin👌👍👍😂

  2. Hei, ranteesta mitattu syke on suodatetumpaa eli näyttää keskiarvoistetumpaa signaalia. Sykevyö reagoi nopeammin sykkeen muutoksiin ja siten heilahtelee enemmän varsinkin esim. intervallipainotteisemmassa treeneissä. Tsemppiä oloosi, eloosi ja liikkumiseesi!

Comments are closed.