Uutisia

Sain soiton Helsingistä. Nyt tulisi hankkiutua uuteen kuvaukseen – vielä tällä viikolla. Sen lisäksi kirurgi haluaa minut Helsinkiin perjantaiksi. Katsotaan kuvat läpi. Leikkaus on kuulemma teknisesti mahdollinen, mutta uusimmat kuvat tarvitaan arvioon. Kasvain on kiltti mutta kookas. Periaatteessa leikattavissa.

Alustava leikkausaika – jos siihen päästään – olisi sitten syyskuussa.

Tätä tunteiden myllerrystä. Tiedän vallan mainiosti, ettei tässä vielä kuivilla olla. Vaikka leikkaus toteutuisi, se on vaativa ja sisältää komplikaatioita.

Silti.

Ensimmäistä kertaa reilun puolen vuoden aikana minulla on PIENI toivonjyvänen paranemisesta.

Ilman leikkausta elinikäodote on kymmenisen vuotta. Maksimissaan. Eikä soittajan mukaan näilläkään lääkkeillä saada näin kookasta kasvainta kokonaan pysäytettyä.

Leikkausta ei tehtäisi silti lomakuukasina, koska se on – kuten yllä mainittu – kiltti ja hidaskasvuinen.

Pelottaa. Toivontuntemuksia. Hyvin hyvin ristiriitainen olo kaikenkaikkiaan. Heitän yhden rauhoittavan naamaan ja yritän keskittyä katsomaan vuoden 1987 versiota “Robocopista”. Se alkuperäinen Paul Verhoevenin ohjaama versio.

Kävin hakemassa vuokralle henkilönostimen. Huomisaamuna olisi tarkoitus mountata televisioantenni talon päätyseinään. Postissa on jo tulossa uutta rautaa, joka asennettuna jakaa teeveen kuvasignaalia talon kaikille älylaitteille.

Pitäkää peukkuja että hartain toiveeni maailmassa toteutuu. Että minusta tulee vielä terve, normaali ihminen. Vaikka sitten pitäisi vuoden ajan kulkea letku mahassa niinkuin sahuri varoitteli. Eipä tuossa isoa eroa olisi nykyiseen “puoli vuotta letku kyljestä sojottaen”.

Vaimo pitää pokkansa vielä, hän onkin järki-ihminen. En tiedä, kuinka pitkän sairausloman onnistuessaan leikkaus vaatisi. Sillä väliä ole. Onneksi osasairauspäivärahoja jäi käyttämättä muistaakseni kuukauden verran. Mahdollistaisi pehmeämmän laskun työelämään.

Rakas kirurgien suojeluspyhimys. Suo minulle tämä mahdollisuus ja leikkaajalle vapaa käsi.

Muistinko muuten mainita, että omat käteni ovat lakanneet vapisemasta täysin? Katsotaan sitä hoitovirhekanteluakin. Tuntuisi paremman ilmaisun puutteessa nololta purra kättä joka koettaa sinut parantaa. Helsingin kirurgikin sanoi ymmärtävänsä täysin, miksi täällä päässä kasvaimeni oli julistettu leikkauskelvottomaksi.

2 thoughts on “Uutisia

  1. Kuulostaa hyvältä ja hieman toiveikkaalta. Siis hhbä juttu.
    Mutta älä nyt vaan mitenkään loukkaa itseäsi kun siellä yläilmoissa roikut. Sehän sotkisi kaiken uudelleen.

  2. Mahtavaa. Tämän taudin kanssa kun elää, niin hyvät uutiset ovat harvassa. Uskotaan ja toivotaan, että pääset “kaverista” eroon.

Comments are closed.