Enimmäkseen hyviä uutisen jyviä

Taysin ylilääkäri kilautteli. Tarkastuslaskenta osoitti että kasvain on kuin onkin vähän pienentynyt edellisestä kuvannoksesta. Eli Afinitor tai Somatuline ilmeisesti puree kuten toivottu. Jei, vaikka kyllä siinä paskiaisessa leikattavaa vielä nykykoossakin riittää.

Huono uutinen taas on että Creonin (haimaentsyymipilleri) annoskokoa pitää kasvattaa, kun näyttää että ravinteita imeytyy ruoasta entistäkin huonommin. Painon lasku ja “muut todisteet” puhuvat tämän puolesta. Tätä pitää nyt tarkkailla erityisesti, toivottavasti ei ennakoi mitään ikävää. Huomenna joka tapauksessa tämän kunniaksi ylimääräinen verikoe.

Olin yhteydessä vanhaa työkaveriin. Hänellä on tehty aivoista jonkinlainen löydös, joka vaatii magnettikuvannusta, toteutetaan elokuun alussa.

Sovittiin motivointimielessä että mikäli molempien terveydentila vaan suinkin sallii, niin vuonna 2019 kolutaan Pirkasta tripla eli pyöräily, soutu ja hiihto. Soudusta ei ole mitään kokemusta, 50 kilsan hiihdosta ja 130 km pyöräilystä uskoisin selviäväni, kunhan niitä nyt ei ihan peräperää mennä. Tai toki omakin fyysinen kunto tulee olemaan arvoitus tämän kaiken jälkeen… mutta pitäään ihmisellä tavoitteita olla elämässä.

Lohduttelin kaveria. Kerroin että tämä vielä varmistamaton löydös ei välttämättä tarkoita mitään vakavaa. Tiedän ihmisiä, joilla on pahimman luokituksen aivokasvain ja elävät silti täyttä elämää.

2 thoughts on “Enimmäkseen hyviä uutisen jyviä

    1. Vaimoni on sanonut, että haluaa pysytellä erossa tästä blogista. Toki keskustelemme ajoittain sairaudesta keskenämme, mutta työnjako on se että tämä on minun taakkani ja projektini. Hän tukee siinä missä jaksaa ja voi, mutta haluan itsekin olla kuormittamatta häntä liikaa tällä.

      Olen sikäli onnekas, että varmaan osittain historiastani löytyvän keskivaikean masennukseni vuoksi minulle järjestyi keskusteluapu-optio paikallisesta melko pienellä vaivannäöllä. Olenkin tätä pari kertaa käyttänyt. Toistaiseksi olemme nuppitohtorin kanssa yhtä mieltä, että masennuslääkitys ei ole tässä kohtaa tarpeen, pelkkä viikottainen tunnin jutustelutuokio riittää varaventtiiliksi bloggaamisen ohessa.

Comments are closed.