Vihreän Suon Hirviö

Kuvassa sidos n. kaksi tuntia vaihdon jälkeen. Neste täysin läpi.

Päivällä kävin Turussa PET-kuvattavana. Rutiinireissu sitten kun siitä jumalattomasta sokkelosta löysi vihdoin oikean paikan. Niin eiköhän oikeasta kyljestä alkanut säteillä koko ajan tasaisesti voimistuva kipu. Kyljen dreeni oli jo aamulla kotoa lähtiessä alkanut tihkuttaa. Kotiin päästyä kipu ja vuoto olivat tasaisesti pahentuneet. Kipu säteili myös lapaluihin asti. Vaihdoin sidokset kuiviin iltakahdeksalta ja aloin odotella nukkumattia iltalääkkeiden myötä.

Iltakymmeneen mennessä olo alkoi olla niin huono js kivut kovat että katsoin parhaaksi konsultoida paikallisen sairaalan yöpäivystystä paikan päällä.

Lääkäriä kierrolle odottaessa tarkkailuosastolla saatiin nauttia mm lonkkavaivaisen vanhemman rouvan järjestämästä melko unohtumattomasta showsta. Harvoin olen toivonut että toiselle ihmiselle tilattu ambulanssi tulisi jo  mahdollisimman pian. Kiroilun määrä tällä potilaalla oli sitä luokkaa, että kolmanneltakin hoitajalta meni jo hermot. Tavallaan viihdyttävää – ja tavallaan sitten kuitenkaan ei. Todistipa jälleen kerran sen, että eivät kaikki isoäidit ole sellaisia pullantuoksuisia Mummon Muusi-paketin kyljestä tuttuja lämpöisiä olentoja.

Tohtori löysi sitten lopulta minutkin.  Vitaalit normaalit. Vaihdettiin paketti, vähän lisää kipulääkettä ja kotia muutamaksi tunniksi nukkumaan. Aamulla herätessä kaikki siteet vihreän mönjän läpimäräksi kastelemat, sama juttu lakanoissa. Mistä ihmeestä tuota vihreää litkua riittää noin paljon ja miten se voi levitä joka puolelle? Ja miksi kylki on niin perhanan kipeä? Ei siellä veriarvojen perusteella ainakaan sappistaasia ole.

Vihreää… kaikkialla!

Aamuysiltä sitten Acutan sijasta soittoa suoraan osastolle RS1 – koska tiesin että jos menen “virkatietä, kaikki tapahtuu N kertaa hitaammin. Sain kiinni tutun hoitajan joka löysi kahvihuoneesta tutun lääkärin joka soittaa tutulle radiologille. Vaihto-operaatioon kaivetaan aika tälle tai huomiselle.

En vaan pääse irti epäilyksestä, että jotain muutakin on nyt joko jo pielessä tai menossa sinne päin.

EDIT:
Jotain edistystäkin. Kelataksi automaatti osasi jälleen kertoa jonotusnumeron ja auto tuli nopeasti. Taksiuudistus näkyi selvimmin auton sisällä. Vain kuusi kännykkää kojelaudassa…

9 thoughts on “Vihreän Suon Hirviö

 1. Näyttää karmealta. Voisko toivoa, että sieltä se paha puskee ittensä pois? Pessimisti ei pety koskaan, mutta optimisti elää pitempään? Vai onnellisempana, vähemmän tuskaisena, mukavammin ja mukavampana.

  En tiedä.

  1. Tällä kertaa vuodolle oli legitiimi syy. Valmistaja lupaa näille dreeniletkuille tietyn eliniän, jonka jälkeen odotettavissa tukkeutuminen ja nyt se reilun kolmen kk käyttöaika oli tullut täyteen. Sappinesteellä kun on taipumus muodostaa paakkuja niin nämä paakut sitten ajan kanssa tukkivat viritykseen kuuluvan stenttiverkon eikä neste pääse enää kulemaan suunniteltua reittiä, vaan paine ajaa sen ulos muualta.

   1. No olipa hyvä syy, saat huokaista helpotuksesta! Siellä on tosi kipuherkkä alue, kipuhan suojaa meitä kolhimasta elintärkeitä sisuskaluja. Tsemppiä!

 2. Apua, ei kai pet-kuvaus tuonut ongelmia, pliis päivitä jotain!

  1. Päivitä mitä kuuluu, ole kiltti.
   Ei kai ole mitään ikävyyttä?
   Tässä on ihan jo huolissaan 😳

Comments are closed.