Pieni rukous.

Tämän postauksen ilmestyessä olen valmisteltavana leikkausta varten. Paikka Meilahti. Miltäkö tuntuu? Jännittää ja vähän pelottaa, en häpeä myöntää. Tässähän annetaan oma elämä toisten ihmisten käsiin. Missään tapauksessa en epäile leikkaustiimin pätevyyttä, käsittääkseni tämän parempaa osaamista tältä erityisosaamisalueelta ei maastamme löydy.

En ole erityisen uskovainen mies. En ole kuulunut valtionkirkkoon enää vuosiin ja “jumalsuhdetta” voitaisiin kuvata ehkä parhaiten termillä “agnostikko.” Siitä huolimatta olen pitänyt saamaani Neitsyt Marian kuvaa kaulassani joka päivä syöpädiagnoosistani lähtien. Miksikö? Miksi ei? Ja siksi haluan lausua pienen rukouksentapaisen operaation alle. Maailmassa on Googlen mukaan nimikkosuojeluspyhimyksiä eri ammattikunnille. Seuraavan haluaisin osoittaa lääkärien ja kirurgien suojelupyhimykselle:

“Kiitos että sain nukuttua leikkausta edeltävän yön.

Suo minua leikkaaville ammattimiehille ja -naisille tarkka silmä, vakaa käsi ja tyyni, kärsivällinen mieli tämän pitkän operaation ajaksi. Varjele minua ja leikkausryhmää yllätyksiltä, verenvuodoilta ja kuvannoksissa näkymättömiltä syöpäetäpesäkkeiltä. Toivoisin myös, että koko syöpäkasvain saataisiin kerralla pois, eikä uusintaleikkauksiin olisi tarvetta. Osa haimasta joudutaan poistamaan, tämä on tiedossa. Mutta huonoimmassa skenaariossa koko haimalle tulisi lähtö > seuraa automaattisesti diabetes joka vaikeuttaa sitten koko loppuelämääni. Toisaalta – mieluummin elävä diabeetikko kuin kuollut.

Kolmanneksi rohkenen toivoa, että toipumisvaihe ei olisi kovin raskas tai kivulias. Ja että haimaan tehdyt ompeleet pitäisivät (edellyttäen ettei koko haimaa tarvitsisi poistaa eikä uusintaoperaatioihin olisi muutenkaan tarvetta. Tämä on tällä hetkellä ehkä suurin pelkoni)

Viimeiseksi pyydän sinulta voimia itselleni ja perheelleni kestää toipumistaipaleen koettelemukset, jotta pääsisin arkielämään kiinni mahdollisimman pian. Suo myös viisautta, että tästä koettelumuksesta toivottavasti täysin toipuneena osaan olla jatkossa parempi ihminen ja arvostaa sitä mitä loppuelämä eteeni kantaa. Myös niitä arkielämän ‘rutiineja ja raatamista’, jotka terveenä ollessa välillä tuntuvat muka rasitteilta. Minulla on kuitenkin niin monta asiaa joista olla kiitollinen, kuten rakastava perhe, työpaikka, katto pään päällä ja ruokaa jääkaapissa. Rautainen terveyskin oli, mutta sitähän oppi arvostamaan vasta sitten kun sen menetti. Olkaa ihmiset viisaampia, vaalikaa ja arvostakaa terveyttänne. Se ei ole itsestäänselvyys.

Jos jostain syystä pahin mahdollinen tapahtuu ja maallinen taipaleeni päättyy tänään – kiitos että olen saanut elää kuitenkin melko pitkän elämän johon on mahtunut upeita ja kamalia hetkiä, niinkuin elämään kuuluukin 🙂 “

Amen. Pitäkää peukkuja.

38 thoughts on “Pieni rukous.

 1. Olen seurannùt blogiasi alusta saakka, mutta nyt vasta kommentoin. Olet ajatuksissani ja pidän peukkuja tälle päivää. Kaiken täytyy mennä hyvin. Lapsesi tarvitsevat sinua vielä pitkään. ArjaA

  1. Olen lukenut kaikki kirjoituksesi ja iltarukouksissa olet ollut mukana kuukausien ajan. Erityisesti eilen illalla. Kaikkea hyvää tähän päivään ja tuleviin!

 2. Olet ajatuksissa! Tule pian kertomaan hyvät uutiset meille jotka olemme tämän blogin myötä päässeet osaksi matkaasi. ♥😊

 3. Olen seurannut matkaasi alusta asti. Kommenttia en ole osannut jättää, koska kaikki sanat ovat tuntuneet niin tyhjiltä. Nyt on pakko kommentoida: siunausta matkaan ja hyvää toipumista 💚💛🧡💜

 4. Sydämestäni rukoilen sinulle – tuntemattomalle – onnistunutta leikkausta, toipumista ja paranemista 🙏

 5. Varmasti koko tämän päivän, ja tulevatkin, olet meidän lukuisien lukijoittesi mielessä
  Hyviä uutisia odottelemme 😊

 6. KOhta varmaan joku läheinen laittaa tänne ensitietoja, jotka ovat hyviä!

 7. Mielessä olet, en tunne sinua mutta olen seurannut blogiasi, mikä koskettanut syvästi. Iltaisin olet kuulunut rukouksiini, samoin nytkin ❤️

 8. ”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa
  En pelkäisi mitään pahaa
  Sillä sinä olet minun kanssani.”

  Psalmi 23.

  Olen seurannut blogiasi alusta asti ja olet ajatuksissa!

 9. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin ja toipuminen voi alkaa. Voimia koko perheelle. ❤
  T. Eija

  1. Toivottavasti joku läheinen tulisi pian päivittämään kuulumisia.

 10. Olen seuraillut blogiasi, ja törmäsinkin sinuun töideni puolesta tämän raskaan taipaleesi ensiaskelilla. Toivon sinulle kaikesta sydämestäni hyviä asioita ja voimia sekä taistelutahtoa koko teidän köörille.

 11. Toivon kaikkea hyvää sekä onnistunutta leikkausta ja toipumista

 12. Älkää nyt hyvänen aika kyselkö, että: “Toivottavasti joku läheinen tulisi pian päivittämään kuulumisia”.
  Antakaa rauha ja unohtakaa uteliaisuutenne. Ihminen itse tulee kertomaan kuulumisiaan sitten kun jaksaa. Ei tarvitse edes kertoa, jos ei jaksa.

 13. Minäkin olen seurannut blogiasi alusta asti! Olet ollut pitkin päivää mielessä. Tsemppiä, toivosttavasti pian kuulemme hyviä uutisia!

  1. Mummeli, kun joku pitää blogia ja itse kertoo asioitan siellä, on luonnollista että ihmiset ovat kiinnostuneita ja haluavat tietää kuulumisia.
   Jos haluaa olla rauhassa ei pidä blogia eikä kerro asioistaan.
   Toivottavasti pian kuullaan miten leikkaus meni. Toivottavasti toipuminen on nopeaa.

 14. Olkoon SiSu kanssasi kuten myös läheisiesi kanssa. Ja taas salitermieillä ilmaistuna: jaksaa, jaksaa – periksi ei anneta <o.

 15. Nyt olisi jo kiva kuulla vaikka vain parilla lauseella missä mennään.

 16. :O päivittäin käyn katsomassa ja toivon aina parasta. Nyt alkaa jo huolestuttaa. Toivottavasti kaikki on hyvin

  1. Ystävältäni leikattiin ruokatorven syöpä ja osa vatsalaukkua. Teho-osastolla toista viikkoa houreissaan kovan kipulääkityksen vuoksi. Yhteensä sairaalassa yli 3 viikkoa. Nyt on terveenä saanut olla kohta vuoden.
   Malttakaa hyvät ihmiset mielenne.

   Syöpäläiselle voimia toipumiseen ja perheelle myös!

 17. Leikkaus oli todella suuri ja ihan on mahdollista että parikin viikkoa menee teholla ja silti kaikki on mennyt hyvin. Mutta täytyy käydä kurkkaamassa joka päivä, on ajatuksissa ja peukut pystyssä että kaikki menee hyvin.

Comments are closed.