Osastoelämää 2

Kipulääkäri kävi. Nyt ruvetaan hikkupiljaa purkamaan opioideja niin, että niiden määrää vähennetään ja vastaavasti korvaavia lääkkeitä kuten Lyrica lisätään. Prosessi hienosäädetään vielä TAYS:n kipuklinikalla, sinne tulee toivottavasti kutsu pian. Pääsin tänään samaten eroon virtsa-katetrista, joten nyt minussa on enää yksi letku kiinni. Aikamoista edistystä, lähtötilanteessa letkuja oli viisi tai kuusi. Samaten epiduraali on ajettu alas ja irrotetaan tänään kokonaan. Nyt sitten kuulostellaan palaavatko kivut ja missä määrin. Saa kuulemma pyytää ylimääräisiä nappeja niin paljon kuin haluaa. Lääkärit tuntuvat tyytyväisiltä toipumiseeni, kehuvat että ukko virkistyy päivä päivältä jne. “Te kun olette tuollainen nuori mies” jaksaa edelleen naurattaa – täytän ensi vuonna 50 vuotta.

Kotiutus tähän tietoon ensi ma tai ti. Se tulee varmaan vaimokullalle suurena helpotuksena, hänellä on ollut aikamoinen ralli hoitaa oma työnsä sekä kolmen lapsen talous siinä sivussa. Jos osat olisivat toisinpäin, enpä tiedä olisinko selvinnyt.

Aina välillä mietin tulevaisuutta. Kirurgi vakuutti että koko kasvaimenpaska lähti pois yhtenä palana. Syöpäsoluilla on vaan paha tapa lähteä kasvamaan pienestäkin alusta, siksi minusta kannattaisi jatkaa Afinitor + Somatuline vielä toistaiseksi, ettei päästetä uutta kasvainta alulle. Ensi ma TAYS hoitavalla lääkärillä on soittoaika, niin pääsee jubailemaan tästäkin. Toivotaan nyt ettei hoidon tehokkuus kaadu siihen että olen omatoimisesti loikannut tilapäisesti HUS:n huomaan, heillä kun on selkeä näkemys että varsinaisen syövän ja kivun jatkohoito kuuluu TAYS:lle – minä olen samaa mieltä. En myöskään tiedä juttelevatko näiden kahden piirin järjestelmät keskenään vai pitääkö kaikki data siitä siitä mitä tällä reissulla on tapahtunut pyytää paperilla mukaan. Edelleen en lakkaa ihmettelemästä, miksi tämänkokoiseen maahan ei muka saada yhtä sairaanhoidon potilastietokantaa, jossa olisi jokaisen kansalaisen kaikki tiedot, maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Virossa tämmöinen onnistui jollain puolella miljoonalla, Suomessa jokainen piiri käyttää omaa systeemiään ja isot palveluntarjoajat kuten Tieto lypsävät näitä mielin määrin.

Huomenna saa jo oikeaa ruokaa, jippii! Eipä sillä, velli voisilmällä on maistunut pirun hyvältä kaikkien Nutricia-ravinnejuomien jälkeen.

Suru-uutisiakin. Lempi-veijarinäyttelijöihini kuuluva Burt Reynolds menehtyi tänään 82-vuotiaana sydänkohtaukseen. Lepää rauhassa, Konna.

5 thoughts on “Osastoelämää 2

  1. Sairaalassa on hyvä kelliä, kun voi nauttia velliä 🙂

  2. Hieno kuulla että toipuminen edistyy nopeasti! Minulla on tullut kipuhumaus aina kun puudutus on irrotettu, mutta kyllä siitä selviää, kun saa suun kautta lisää. Se kyllä tasaantuu siitä nopeasti. Tsemppiä edelleen – minulla on kyllä jatkunut saumattomasti hoito omassa sairaalassa, toivottavasti sinunkin sairaalassasi.

  3. Mahtavia kuulumisia! Toivottavasti syövänpirulainen säikähti eikä koskaan enää tule takaisin!

    Viron systeemistä on pakko sanoa, että siellä on vähän oiottu tietoturvan kanssa. Onhan meillä sitä paitsi Kanta, kyllä siellä ainakin tavalliset lääkärikäynnit liikkuvat hyvin. Lääkärit vain eivät niitä yleensä jaksa lukea. Tai sitten luetaan liian tarkkaan. Jos minä olen käynyt työterveyshoitajalla mittauttamassa verenpainetta, en kaipaa asian läpikäyntiä gynekologin vastaanotolla, kun käyttämäni ehkäisymenetelmä ei vaikuta verenpaineeseen.

Comments are closed.