Kuka

Motörheadin Lemmy-vainaata mukaellen: “Born to lose. Live to win.” Oma lisäykseni: “And f#ck c#ncer!”

Syöpäläinen on 48-vuotias kolmen poikalapsen perheenisä.  Harrastuksina elokuvat, maantiepyöräily, tietokoneiden näpertely ja uusinpana bloggaaminen sekä pienimuotoinen graafinen näpertely (“suunnittelu”). Isolla teleoperaattorilla työskentelevän IT-päivätyöläisen päättyneen kalenterivuoden 2017 aikana ei tapahtunut mitään mainitsemisen arvoista. Ellei sitten seuraavia huomioida:

  • perheeseen syntyi kolmas lapsi
  • jouduimme luopumaan rakkaasta koirastamme
  • työpaikka vaihtui
  • muutto toiselle paikkakunnalle, ensimmäiseen omakotitaloon
  • prätkä piti myydä pois, kun en enää ehtinyt ajamaan
  • astma-diagnoosi (josta huolimatta kuluvana vuonna maantiepyöräilty 3.500km)

Perjantaina 13. lokakuuta 2017 (ai taikauskoa muka?) tuli sitten pisteeksi i:n päälle haimasyöpädiagnoosi. Tyypiksi selvisi koepalan oton jälkeen “neuroendokriininen (NET)“, jonka ennuste tässä vaiheessa on hyvä. Esiintyvyys 1:100.000. Elintapatekijoiden merkitys: ei minkäänlaista, Se ei ole myöskään levinnyt.

Kasvainta ei voi kuitenkaan vielä leikata. Leikkaus on ainoa varma tapa parantua tästä riesasta. Ensin tarvitaan sytostaatti-/ muita lääkehoitoja. Hoitojakson päätteeksi monitoroidaan edistymistä kuvantamalla ja verikokeilla. Lääkärin annettua luvan käynnistetään seuraava hoitojakso. Miten kaikki alkoi ja miten kasvain havaittiin voit lukea kautta aikojen ensimmäisestä Syöpäläinen-postauksesta “Huonoja Uutisia” >> täältä.

Lääketieteen lisäksi yritän hoitaa itseäni riittävällä liikunnalla, oikealla “mindsetillä”, erittäin mustalla huumorilla, väsäämällä paitaprinttejä ja hyvällä musiikilla. Ja viettämällä yksinkertaista arkielämää perheeni kanssa. Olen siis bore, keksi-ikäinen perheenisä.

Hassua, miten itsestäänselvyytenä pitämiään asioita oppii arvostamaan vasta sairastuttuaan. Vielä uskomattomampaa on, että kun maa pettää jalkojen alla, yhtäkkiä sinua kohti ojentuu auttavia käsiä. Pyytämättä ja yllättäen. Ensimmäinen oli rakas vaimoni ja siitä seurasi lumipalloefekti (personal trainer joka laati kunto-ohjelman, pyöräliike joka lahjoitti paremman maantiefillarin, kotipalvelu joka käy siivoamassa jne).

Tervetuloa mukaan, pyöräilytermeillä “imuun”. Ja muista tukea Syöpäsäätiön “Pelastakaa Miehet”-keräystä! Sen tuki ohjataan lyhentämättömänä eturauhas- ja kivessyöpätutkimukseen.

Koska syövän sairastaminen ei ole varsinaisesti edullinen harrastus, elvyttelin vanhan harrastukseni t-paitakuvien suunnittelun. Designit myyn Spreadshirt-palvelun kautta. Työn- ja tulonjako palvelussa on sellainen, että palveluntarjoaja valmistuttaa, myy ja toimittaa sinulle haluamasi tuotteen valitsemallasi kuvalla ja tekstillä ja hyvittää myydystä tuotteestä minulle pienen siivun. Myydystä t-paidasta osuuteni on 5-7 euron luokkaa ennen veroja. Näin saamillani tuloilla rahoitan tämän blogin ylläpidon. Kauppa löytyy SHOP-linkistä tai https://syopalainen.fi/shop

Mitään muita tuloja kävijämääristä, klikkauksista tms ei tätä blogia selaamalla synny. Tämä on ensisijaisesti terapiaprojektini.

Kontakti

Yksityisempi palaute ja muut yhteydenotot:.

admin miuku syopalainen pistos fi

Kiitos ja tervetuloa!