Kuka

Motörheadin Lemmy-vainaata mukaellen: “Born to lose. Live to win.” Oma lisäykseni: “And f#ck c#ncer!”

Syöpäläinen on 48-vuotias kolmen poikalapsen perheenisä.  Harrastuksina elokuvat, liikunta, tietokoneiden näpertely ja uusinpana bloggaaminen sekä pienimuotoinen graafinen näpertely. Isolla teleoperaattorilla nykyään työskentelevän IT-päivätyöläisen päättyneen kalenterivuoden aikana ei tapahtunut mitään mainitsemisen arvoista. Ellei sitten seuraavia huomioida:

  • perheeseen syntyi kolmas lapsi
  • jouduimme luopumaan rakkaasta koirastamme
  • työpaikka vaihtui
  • muutto toiselle paikkakunnalle, ensimmäiseen omakotitaloon
  • prätkä piti myydä pois, kun en enää ehtinyt ajamaan
  • sain astma-diagnoosin (josta huolimatta kuluvana vuonna maantiepyöräilty 3.500km)

Perjantaina 13. lokakuuta 2017 (ai taikauskoa muka?) tuli sitten pisteeksi i:n päälle haimasyöpädiagnoosi. Tyypiksi selvisi koepalan oton jälkeen “neuroendokriininen (NET)“, jonka ennuste tässä vaiheessa on hyvä. Esiintyvyys 1:100.000. Elintapatekijoiden merkitys: ei minkäänlaista, Se ei ole myöskään levinnyt.

Kasvainta ei voi kuitenkaan vielä leikata. Leikkaus on ainoa varma tapa parantua tästä riesasta. Ensin tarvitaan sytostaatti- (solumyrkky)hoitoja. Yksi hoitojakso kestää kuukauden, joista kaksi viikkoa nautitaan kahta eri sytostaattia suun kautta. Jälkimmäiset kaksi viikkoa monitoroidaan tuloksia kuvantamalla ja verikokeilla. Lääkärin annettua luvan käynnistetään seuraava hoitojakso. Se millä oireilla kaikki alkoi ja miten kasvain havaittiin voit lukea kautta aikojen ensimmäisestä Syöpäläinen-postauksesta “Huonoja Uutisia” >> täältä.

Lääketieteen lisäksi yritän hoitaa itseäni paremmalla ravinnolla (noudatan muokattua AIP-dieettiä, joka kuitenkin sallii hapanmaitotuotteet), riittävällä liikunnalla, oikealla “mindsetillä”, erittäin mustalla huumorilla, väsäämällä paitaprinttejä ja hyvällä musiikilla. Ja viettämällä yksinkertaista arkielämää perheeni kanssa. Olen siis bore, keksi-ikäinen perheenisä.

Hassua, miten itsestäänselvyytenä pitämiään asioita oppii arvostamaan vasta sairastuttuaan. Vielä uskomattomampaa on, että kun maa pettää jalkojen alla, yhtäkkiä sinua kohti ojentuu auttavia käsiä. Pyytämättä ja yllättäen. Ensimmäinen oli rakas vaimoni ja siitä seurasi lumipalloefekti (personal trainer joka lupautui auttamaan, tamperelainen pyöräliike joka lahjoitti paremman maantiefillarin, vapaaehtoisia jotka auttavat Syöpäsäätiön keräystoiminnassa, halusivat liittyä Team Syöpäläinen -hyväntekeväisyyspyöräilytiimiin jne).

Tervetuloa mukaan, pyöräilytermeillä “imuun”. Ja muista tukea Syöpäsäätiön “Pelastakaa Miehet”-keräystä! Sen tuki ohjataan lyhentämättömänä eturauhas- ja kivessyöpätutkimukseen.

Koska syövän sairastaminen ei ole varsinaisesti edullinen harrastus, elvyttelin vanhan harrastukseni t-paita-kuvien suunnittelun. Designit myyn Spreadshirt-palvelun kautta. Työn- ja tulonjako palvelussa on sellainen, että palveluntarjoaja valmistuttaa, myy ja toimittaa sinulle haluamasi tuotteen valitsemallasi kuvalla ja tekstillä ja hyvittää myydystä tuotteestä minulle pienen siivun. Myydystä t-paidasta osuuteni on 5-7 euron luokkaa ennen veroja. Näin saamillani tuloilla rahoitan mm tämän blogin ylläpitoa. Kauppa löytyy SHOP-linkistä tai https://syopalainen.fi/shop

Kontakti

Yksityisempi palaute ja muut yhteydenotot, haltijavelkakirja- ja moottoripyörälahjoitukset, yhteistyötarjoukset, mehu- ja pirtelövinkit yms:

esa piste nousiainen miuku syopalainen pistos fi

Kiitos ja tervetuloa!