Team Syöpäläinen – Esa Nousianen

Team Syöpäläinen – Esa Nousianen

Kuka:

48-vuotias järjestelmäasiantuntija Elisa Appelsiinilla. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kolme poikaa, iät 9, 8 ja iltatähtemme joka puhaltaa pian ensimmäisen kynttilänsä kaakusta. Tätä kirjoitettaessa syöpähoito on saatu käyntiin, toisaalla uutisoitu dreenikin tuntuisi pitävän vihreät liemet konehuoneen sisäpuolella ja toivon pääseväni palailemaan sairauslomalta työelämään vaiheittain, aluksi osapäiväisenä helmikuusta alkaen.

Miksi mukana:

Kun tietäis ittekin. Jos osat olis toisin ja kuka tahansa tiimiläisistä olisi pyytänyt mukaan, mikään ei olisi voinut pidätellä poissa. Toisaalla taisinkin jo kirjoitella, että tässä tilanteessa jokainen täyspäinen mies leikkaisi kaiken ylimääräisen töhinän pois ja keskittyisi olennaiseen. On tässä ehkä hippunen pelkoa siitäkin, että pysähtyminen nyt on periksiantamista ja periksiantaminen on yhtä  kuin kuolema. Enkä minä ole valmis kuolemaan vielä. Päinvastoin, näin suurta elämänhalua en muista koko aikuisiässäni tunteneeni.

Talven aikana valmistautuminen Pirkkaan tehdään niillä energioilla jotka muulta elämältä, duunilta, perheeltä ja syöpähoidoilta jäävät.

Maantiepyöräilykokemusta on kahdelta kesältä n. 5.300 km, josta pisin yksittäinen yhtäjäksoinen matka on 102 km. Varsin vaatimattomista lähtökohdista siis. Kevään kunto on arvoitus, koska a) syöpä b) tätä kirjoitettaessa 13 kg painon menetys. Toisaalta, onpa vähemmän läskiä ylämäessä siirrettävänä.

Paljon riippuu siitä, miten saadaan ukkoon energiaa imeytymään ja paljonko harjoitustunteja alle. Saattaa hoitavalla lääkärilläkin olla sanasensa sanottavana. Ja Vaimolla.

Kuntoa valmistautumisvaiheessa haetaan mm murtomaahiihdolla, kuntosalilla sekä crossingissa.

Kalusto:

  • Pyörä: Bianchi 928 Carbon (Signature.fi lahjoitus). [Arki- ja työmatkapyörä on “Punainen Paholainen” eli Cannondalen Caad5 vuodelta 2005 Shimanon Tiagra 9-osilla. Hieno löytö käytettynä, 5000km yhteistä kilometriä jo takana]
  • Osasarja: Shimano Claris 2 x 8
  • Hahmo: Batman (vielä päättämättä onko versio “Adam West”, “Christian Bale” vai jotain aivan muuta)