Tekijä

Born to lose. Live to win. And f#ck the cancer!

Syöpäläinen on 48-vuotias, toista kertaa naimisissa oleva kolmen poikalapsen perheenisä.  Harrastuksina elokuvat, liikunta, tietokoneiden näpertely. Isolla teleoperaattorilla nykyään työskentelevän IT-päivätyöläisen kuluneen kalenterivuoden aikana ei tapahtunut mitään mainitsemisen arvoista. Ellei sitten seuraavia huomioida:

  • perheeseen syntyi kolmas lapsi
  • jouduimme luopumaan rakkaasta koirastamme
  • työpaikka vaihtui
  • muutto toiselle paikkakunnalle, ensimmäiseen omakotitaloon
  • rakas prätkä piti myydä pois, kun en enää ehtinyt ajamaan
  • sain astma-diagnoosin (josta huolimatta kuluvana vuonna maantiepyöräilty 3.500km)

Perjantaina 13. lokakuuta (!) tuli sitten pisteeksi i:n päälle haimasyöpädiagnoosi. Tyypiksi selvisi koepalan oton jälkeen “neuroendokriininen (NET)“, jonka ennuste tässä vaiheessa on hyvä. Se ei ole myöskään levinnyt.

Kasvainta ei voi kuitenkaan vielä leikata. Ensin tarvitaan sytostaattihoitoja. Yksi hoitojakso kestää kuukauden, joista kaksi viikkoa nautitaan kahta eri sytostaattia suun kautta. Jälkimmäiset kaksi viikkoa monitoroidaan tuloksia kuvantamalla ja verikokeilla. Lääkärin annettua luvan käynnistetään seuraava hoitojakso. Se millä oireilla kaikki alkoi ja miten kasvain havaittiin voit lukea kautta aikojen ensimmäisestä Syöpäläinen-postauksesta “Huonoja Uutisia” >> täältä.

Lääketieteen lisäksi yritän hoitaa itseäni paremmalla ravinnolla (noudatan muokattua AIP-dieettiä, joka kuitenkin sallii hapanmaitotuotteet), riittävällä liikunnalla, oikealla “mindsetillä”, mustalla huumorilla ja hyvällä musiikilla.

Hassua, miten itsestäänselvyytenä pitämiään asioita oppii arvostamaan vasta sairastuttuaan. Vielä uskomattomampaa on, että kun maa pettää jalkojen alla, yhtäkkiä sinua kohti ojentuu auttavia käsiä. Pyytämättä ja yllättäen. Ensimmäinen oli rakas vaimoni ja siitä seurasi lumipalloefekti.

Tervetuloa mukaan, pyöräilytermeillä “imuun”. Ja muista tukea Syöpäsäätiön “Pelastakaa Miehet”-keräystä! Sen tuki ohjataan eturauhas- ja kivessyöpätutkimukseen.

Kontakti

Yksityisempi palaute ja muut yhteydenotot, yhteistyötarjoukset yms:

esa piste nousiainen miuku syopalainen pistos fi

3 thoughts on “Tekijä

Terveisesi Syöpäläiselle: