Prätkä myyntiin

Lauantai-aamu, herään vaihteeksi sohvalta. Tavallisin syyni sohvalle päätymiseen on perjantaidrinksuihin nukahtaminen, mutta nyt tervehenkisempi. Naapurin lapset ovat yökylässä ja patjakapasiteetti loppuu kesken. Aamu-smoothietä sotkiessani esikoisen kanssa viheltelen “Kummisedän” häätarantellaa ja pistän jalalla koreasti. Vaimon mielestä enemmänkin “pohjois-Koreasti”. Sylissäni pikku raketti-spaghetti-mies hymyilee kahdeksalla hampaallaan. Päätän silti pistää prätkän myyntiin.

Jotain on eri tavalla

Ensimmäinen aamu syöpädiagnoosin saamisen jälkeen, kun päivän ensimmäiset ajatukset eivät ole “sä kuolet”, “kohta tulee noutaja” tai “äijä niinku tiätsä delaa”. Haiman tienoilla nipistelee hieman, mutten turvaudu vielä kipulääkkeeseen. Rauhoittava lääke saa odottaa iltaa. Joudun vielä tuijottamaan Medusaa silmiin monta kertaa, enkä aio hävitä tuijotuskilpailua neulanpään kokoisten pupillieni takia. Lähipiiri on varoitellut että opiaattilääkkeistä voi pitkäaikaiskäytössä kehittyä ongelma. Hoidetaan ongelmat tärkeysjärjestyksessä. Sammutetaan ensin palava talo, ennen kuin aletaan miettiä puutarhakalusteiden kohtaloa.

Herää Beibi!

Syöpäläinen beibinsä selässä
Beibi on YLPEE – syystäkin.

Yritän herättää Beibiä ruususen unesta, mutta turhaan. Beibi on prätkäni, rakas lukija. “Köyhän miehen harrikka”. Suzuki Intruder VS1400. V2-kone ilman tärinänvaimennusta tai kiertokangen tasapainotusakselia. Siirtosarja, tosimies ajaa buutsin pohjat edellä. Vance & Hines Classic II-putket jytäävät juuri sopivalla volyymillä, että naapuria V2-harmittaa, muttei kehtaa soittaa poliisia. Yleensä.

Apinakiikku-stonga ja pitkä keula, akseliväli tosin vain vaatimattomat kaksi metriä. Hän on seissyt huputettuna pihalla melkein koko kesän. Olisiko ajokauden saldo edes tuhatta ajokilometriä? Innokkaimpina vuosina tahkosin helposti kymppitonnin kesässä, parhaimmillaan puolen päivän reissu +2C lämpötilassa. Sytkäboksi on saanut varmaan kosteutta. Ladataan akku piripintaan ja jos ei hyrähdä niin sytkäboksi vierihoitoon kuivaan ja lämpimään pariksi päiväksi.

Tiedän jo nyt, että kun Beibi lähtee, se tulee olemaan kovempi paikka kuin tavallisen seurustelusuhteen päättyminen. Yhteistä matkaa on kuitenkin ehtinyt kertyä. Moottoripyöräily kun täyttää kaikki hyvän harrastuksen tunnusmerkit. Kallis, aikaavievä ja oikeasti tarpeeton.
Kuitenkin – jos et ole koskaan kruisaillut aurinkoisena kesäiltana hyväpintaisella mutkatiellä juuri huoltamallasi, vastapestyllä isolla veekakkosella, ja tuntenut kuinka se toimii kuin unelma – et ole elänyt.