Kiva olla pidetty

Kiva olla pidetty

F#ck you, cancer. Eikä edes Netflixiä.

Kaikki kunnia TaYS naispuolista hoitohenkilökuntaa kohtaan – tiedän olevani komea, seksikäs, Prime Piece of Meat. Huomionne on imartelevaa, mutta olen onnellisesti naimisissa! Älkää aina vaatiko jäämään yöksi kun tulen käymään! Jättäkää minut ja pantterinvartaloni rauhaan! Vaimo alkaa kohta tehdä vääriä johtopäätöksiä.

Mitä tapahtui?

Tulin sairaalaan hakemaan NET-haimasyövän hoitoon tarkoitettujen sytostaatteihin ohjeet että hoito päästäisiin aloittamaan. Näinpä vaan aamun verikoe paljasti sen, mitä eilinen ultra jo indikoi. Kasvain häiritsee sappirakon ja maksan toimintaa. Solumyrkkyjä ei voida aloittaa ennenkuin tämä ns sappi-staasi on laukaistu. Putkitöitä edessä.

Ilman mitään ennakkovaroitusta nuorempi hoitajatar lukitsee oven. Vanhempi kohottautuu tuolinsa takaa kiiluvin silmin minua kohti. Varoittamatta he heittävät minut sairaalasängylle. He alkavat riisua vaatteitani riuskoin ottein. Ohikiitävän hetken ehdin jo toivoa

Tarkemmin ajatellen, jätetäänpä sanomatta. Asianajajani neuvosta.

Syöpäläinen_poseeraa
Alan ymmärtää paremmin selfie-kepin käyttäjiä…

Nyt sitten hengaillaan koordinaateissa RS1 h12. Huomenna mennään sitten itse sappi-operaatioon. Operaatio itse ei tähän tietoon vaadi “leikkurihommia” (sairaala-slangi alkaa tarttua) vaan sisään mennään ilmeisesti kyljestä tähystämällä. Eivät nukuta. Harmi. Hyvällä lykyllä olisin voinut moikata vanhaa sukeltajatoveria, joka toimii talossa anestesialääkärinä. Tehdääkö tämä “putkiremppa” sukittamalla vai kokonaan uusilla pintavetona ei ole vielä tiedossa. Mitään dreenihanaa en mielelläni kylkeeni ottaisi. Pilaa pyöräilypaidan istuvuuden.

Mitä opimme?

Aina kun astut Tampereen Yliopistollisen Keskussairaalan Radius-rakennuksen pääaulaan; pidä huoli että yöreppu läppäreineen, hammasharjoineen ja komeudenhoitovälineineen on mukana. Ainakin jos olet näin paholaismaisen komea kuin minä. Nämä hoitajat eivät yksinkertaisesti pysty pitämään minusta hoikkia sormiaan erossa!

Kysyin teeveetä avaavalta hoitajalta että löytyykö Netflixiä? Sekunnin hiljaisuuden jälkeen kaikki huoneessa olijat repesivät aivan täysin. Potilaat, ohikulkeva lääkäri. Viereisessä sängyssä kuorsannut vanhempi rouvashenkilökin heräsi nauramaan. Aivan kaikki.

Sitten kun SoTe tulee, niin joka sairaalasta löytyy kaikki maksulliset kaapelikanavat. Ai eikö?

Mestarin iltapala. Vieressä syötiin karjalanpiirakkaa munavoilla. Eikä olis YHTÄÄN tehnyt mieli. Piirakkaa…
Hitto ku ei ollu treenikamppeita mukana..

 

 

 

 

 

Disclaimer:

TaYS:issä saamani hoito on ollut aina ensiluokkaista, ammattitaitoista. Henkilökunta on aina ollut ystävällistä, huolehtivaa ja ammattitaitoista. Kirjoituksellani yritin vain tapani mukaan viljellä huonoa huumoria, en loukata ketään. Kaikista vähiten hoitohenkilökuntaa, jota ilman en todennäköisesti olisi tässä bloggaamassa.
Tosin havaintojeni perusteella tätä arvokasta työtä tekevillä on keskimääräisesti vielä hurtimpi huumorintaju kuin minulla, mutta pannaan nyt loppukaneetiksi 🙂