Live from Acuta III

Korjaisin muotoon “Voi luojan tähden, TAASKO?!”

Ja tervetuloa jälleen seuraamme Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan, tarkemmin sanoen sen ensiapuosasto Acutaan. Minulla on erittäin hyvä, vahva tunne, että tästä tulee pitkä, pitkä yö, joten pyrin pilkkomaan postauksen järkevän mittaisiin palasiin. Ei sentään mitään “Tarua Dreenien Herrasta”. Ja siinähän se tulikin. Syy miksi olen täällä. Taas kerran.

J.R.R. Tolkien kirjoitti muistaakseni että mahtisormuksia taottiin yhdeksän ja yhdelle annettiin mahti hallinnoida niitä kaikkia. Minulla on menossa kolmas dreeniletku kyljessäni. Joten jos fiktio seurailee faktoja, tätä sorttia on luvassa vielä paljon. Ehkäpä jo se KYMMENES letku tekee sen minkä kohtuudella voisi tuollaisen puolen jalan mittaisen letkun pätkän tekevän ja ohjaavaan ulkoa suihkutetun keittosuolaliuoksen maksan läpi ohutsuoleen. Kertaus: koko (kirosana poistettu) letkun ideahan  on helpottaa maksan työtä, koska se on avainpelaaja-asemassa sytostaattihoidossa. Kasvain painaa maksaa, kasvainta myrkytetään sytoilla, maksa joutuu koville, maksaa pitää auttaa.

Miksi täällä?

Se (kirosana poistettu) dreeni vuotaa taas. Päivällä pienet lirut. En pitänyt minään. Vaihdoin kiltisti siteet. Iltapalapöytään valmistautuessa koko kylki märkä vihreästä nesteestä. En tiedä mikä taikavoima tuota 15 senttiä pitkää letkunpätkää ohjaa. Olen noudattanut joka ikistä toimintaohjetta alkaen huuhteluveden syöttöpaineesta, huuhtelutiheydestä, siteiden vaihtovälistä, ottanut leikkaussalissa luennon sekä leikkaavalta että apulaiskirurgilta vehkeen toiminnasta ja orjallisesti noudattanut ohjeita joka IKINEN päivä.

Silti, saattaa kulua kolme-neljä päivää jolloin tämä huuhteluletku toimii kuten pitää ja seuraavana päivänä, ilman mitään ulkoista syytä, kaikki menee (kirosana poistettu X 2). Koska sappineste on ainakin miedosti syövyttävää, odotettavissa on koko paitavarastoni uusiminen oikean kyljen puhkisyöpymisen vuoksi, jos tämä meno jatkuu. Kukahan senkin maksaa?

Tämä kylkireikä sylkee vihreää visvaa täysin satunnaisesti, täysin omien aikataulujensa mukaan kuin Regan-tytto “Manaaja”-elokuvassa. En ole jaksanut laskea montako tarpeellista ja montako turhaa päivää, iltaa ja yötä olen tämän (kirosana poistettu) letkunpätkän takia Acutassa viettänyt. Jos korvaus tuhlatusta ajasta olisi asianajaja-luokkaa, jokainen perheenjäsenemme ajelisi tällä hetkellä platinaisella sporttimersulla. Ei yhteisellä Ford-farmarilla, joka tiputtaa öljyä.

Miltä nyt tuntuu?

Ihan kaikkea en viitsi minäkään julkiseen blogiin kertoa, mutta koko inhimillisen tunneasteikon skaala ääripäästä toiseen on menty. Kolmesti. Jonka jälkeen vielä kerran. Päivää ei ole tehnyt suinkaan helpommaksi taloudelliset huolet, epätietoisuus syöpäkasvaimeni nykytilasta (kuvannokseen kaksi viikkoa), huoli vaimoni jaksamisesta –  nuorimmaisemme kolmatta päivää jatkuvasta itkupotkukitinäkäninästä, joka jatkuu vuorokauden ympäri ja kiristää talouden jokaisen jäsenen hermoja äärimmillilleen. Sanotaanko kauniisti vaikka niin, että perheyksikön kestokyky on koetuksella.

Ensi viikolla pitäisi aloittaa virkeänä työt, asia jota odotan kovasti. Niin kovasti, että rohkaistuin jopa soittamaan tulosyksikön johtajalle suoraan (!), esittelemään hyväntekeväisyyshankkeemme Team Syöpäläisen ja varovasti anomaan pientä sponsoriapua supersankariajoasujen hankintaan. Asiaan palataan 50% todennäköisyydellä ensi viikolla.

END OF PART ONE
EDIT: hauska yhteensattuma. Minua hoitanut nuori hoitaja esitteli siinä kun niitä näitä rupateltiin sporttikelloa nilkassaan. Kun muualla ei saa vuoron aikana pitää. Udellessani työvuoron aikana kertyviä askelkertymiä varovainen arvio oli 10.000-20.000 askelta. Kompressiosukat eivät kuulema ole huono keksintö. Notta nuff respect! Pyysin työvuoron päälle tämän postauksen kommenttikenttään päivän tarkan kertymän. Näinköhän muistaa?

2 thoughts on “Live from Acuta III

  1. Oletteko kokeilleet soittaa asuinpaikkakunnan lapsiperheiden kotipalveluun? Täällä pääkaupunkiseudulla ainakin on tällaisissa tilanteissa ja paljon vähemmänkin kamalissa voinut saada apua kotiin auttamaan välillä. Olisipa mahdollista se.
    Joka tapauksessa toivon, että tuo &@&€#* dreeni saadaan kuntoon.

    1. Maanantaille varattu toimenpideaika vähintään yhtä kokoa isommalle letkulle. Kotiuttivat yöksi, koska ei hätätilanne, ymmärrän tämän. Käydään läpi tuota toista asiaa päivännäöllä. Kiitos.

Comments are closed.