Kysymys: Kansainvälinen lääkemääräys

Kansainvälinen lääkemääräys eli “KV-resepti”. Onko kukaan käyttänyt tällaista ja tilannut syöpälääkityksensä kansainvälisellä reseptillä muualta kuin Suomesta? STM:n sivuston mukaan jokaisella on tähän oikeus.

Tein vaimon kanssa vähän alustavaa tutkimustyötä asiasta. Ainakin minulle määrättyä valmistetta referenssinä käyttäen näyttäisi, että hinta ei todellakaan laske edes EU-talousalueella liikuttaessa, vaan että suurimmassa osassa EU-maista syöpälääkkeiden hinnat olisivat rajusti korkeampia kuin Suomessa.

Tuntuu hurjalta, ottaen huomioon Suomen yleisen kalleuden asuinpaikkana. Toki mahdollista, että lääkevalmistaja sanelee vähimmäishinnat markkina-alueittain ja siihen on jälleenmyyjän vaan mukauduttava.

Mutta kuten sanottu, kaikki kokemukset ja mahdolliset vinkit asiasta kiinnostavat. Jos et halua jakaa kokemuksiasi julkisesti esim kommenttikentän välityksellä, tavoitat allekirjoittaneen admin ätti syopalainen pistos fi -sähköpostiosoitteella.

Kiitos jo etukäteen.

5 thoughts on “Kysymys: Kansainvälinen lääkemääräys

 1. Olemme nyt rva Syöpäläisen kanssa tutkineet melko suurella haavilla lääkkeeni hintoja eri puolella maapalloa ja toistaiseksi on todettava että kotimaiset hinnat ovat valitettavasti sieltä halvimmasta päästä. Esimerkiksi Tanskassa saman valmisteen hinta on kaksikertainen.

  Näissä on varmaan suuria kansallisia eroja korvattavuuksissa, en oikein keksi muuta syytä. Niin ja tehdas toki pyrkii määräämään kovimman mahdollisen markkinahinnan. Liiketoiminnastahan tässä on pohjimmiltaan kyse.

  1. Onko lääkkeissä tulli tai jokin muu (esim. huumeluokitus) kontrolli?

 2. Mielenkiintoista asiaa, toivottavasti löydät hyvän keinon mikä laskisi kustannuksia lääkkeen ostossa. Ps. Maanantaina askelia 13500 tänään 10000 eli päivästä riippuu. Tsemppiä!

  1. Valitettavasti Suomi oli halvin vaihtoehto. 🙁

   Niinan olen tavannut hoitotyön merkeissä. Kiinnitin huomiota siihen että hänellä oli urheilukello nilkassa ja siitä syntyi spontaani keskustelu aiheesta kuinka paljon askelia kiireisellä ensiapuasemalla vuorossa tuleekaan. 10.000-20.000 on kuulemma hajonta.

   Terveisiä kaikille Acutaan ja välitä kiitokset hyvästä huolenpidosta jota sieltä saa rankkoinakin öinä. Teette arvokasta työtä.

Comments are closed.