Ihanaa!

Ihana on se tunne, kun perheen hyvin palvellut kakkosauto-kauppakassi tulee tiensä päähän juuri 18 vuotta täytettyään ja katsot kuinka romuttamopalvelun kuorma-auto vie sen mennessään paalattavaksi.

Hyvästi vanha romu, kiitos että jarrusi kestivät kotiin saakka viimeisen reissun Lempäälän rautatieasemalta kotiin. Tällä hetkellä ainoa työkulkuyhteys onkin – ellei naapurin kanssa aikataulut natsaa – linja 53… työmatka-aika kävelyineen 16 euroa ja 2.5h päivässä. Illalla ehdit olla kotona 2.5h ennen kuin on pakko mennä nukkumaan, jotta ehtii ottaa aamuviideltä lääkkeet ajoissa selvitäkseen pöhnästä työpäivän alkuun mennessä. Ihanaa kun ei ole vapaa-ajan ongelmia tai turhia harrastuksia!

Ihanaa on jännittää, kestääkö perheen ainoan auton takajarrut kasassa siiheksi, että vaimo saa liisarin töistä. Ilman toimivaa autoa arjen elämyksellisyys nousee kolmen lapsen perheessä aivan uudelle tasolle! Lähin ruokakauppa viiden kilometrin päässä!

Ihanaa kun ei tarvi stressata lähteäkö talvilomalla Lapin hangille hiihtämään tai Espanjaan pyöräilemään tai kelailla missä viettää kesälomansa. Voi istua kaikki illat ja päivät KOTONA lukemassa Facebookista mitä terveet, onnelliset, punaposkiset ihmiset tekevät Levillä, Gstaadissa, Karibialla! Kun ei itsellä ole rahaa tehdä mitään tai voimia tehdä mitään muuta kuin se välttämättömin. Joka ilta leikimme jännittävää leikkiä, jossa kuvittelemme että kaikkien seuraavalle päivälle valmiiksi tehdyt vaatepinot ovat menossa matkalaukkuun ja me etelänmatkalle. Valitettavasti sekä työpaikka Tampereella että päivähoitopaikka ovat pohjoisessa.

Ihana totisesti on tämä autuas, koko ajan jatkuva, rentouttava voimattomuuden ja aloitekyvyttömyyden ja väsymyksen tunne. Mielellänihän minä tuota syöpäloistani ruokin. Pilko kaikin mokomin lihasmassani mahdollisimman pieniin. Kovalla fillarin polkemisella hankitut reisi- ja perselihakset ovatkin kadonneet jo, jonnekin. Toivottavasti maistuivat.

Ihanaa ja erityisesti kätevää on, kun perus-työfarkut saa kätevästi jalkaan nappeja tai vetoketjuja avaamatta. Nopeuttaa pukeutumista, kun on melkein 20 kiloa laihempi. Henkselit ovat aina muodikkaat ja kun tunkee paksuimman hupparin helmat housunkaulukseen, istuvuus on lähes täydellinen.

Ihanaa on hengästyä työpaikan portaissa, vaikka painoa on hävinnyt 20 kiloa.

Ihanaa kun tänään sai ostaa 1-2 kokoa pienemmät uudet housut. Ei tarvitse miettiä mitä muuta silläkin rahalla olisi voinut hankkia. Perheelle kolmen päivän ruoat. Maksaa kolmanneksen pakkaspäivien sähkölaskusta.

Ihanaa kun saan vaimon palattua töihin pukea ja roudata joka aamu kirkuvan esikoisen perhepäivähoitoon. Lapsi kasvaa ja muuttuu koko ajan painavammaksi samalla kun oma lihasvoima vähenee pikkuhiljaa. Jännittävää ja mielenkiintoista tarkkailla, kauanko selkä kunakin aamuna kestää ennen kuin pitää ottaa ensimmäinen lisäkipulääke. Kolmiolääkkeet lisäävät ajatus- ja oppimiskapasiteettiä töissä ja nopeuttavat työskentelyä!

Ihanaista on popsia pahoinvointilääkkeitä päivittäin, että saa tungettua ruokaa sisäänsä ja pysymään sen siellä.

Tylsää ja mälsää tietysti on, että vaimo palasi työelämään. Nyt en saakaan olla enää perheen ainoa elättäjä.

Syöpä. Mikä ihana downshiftaaja ja elämän yksinkertaistuttaja! Hanki sinäkin omasi jo tänään!

4 thoughts on “Ihanaa!

  1. Kieltämättä tuo painonlasku kuulostaa houkuttavalta. Sheivauksen välttäminenkin olisi tosi jees, mutta toisaalta sitten lähtisi tukkakin. Toisaalta olisi ainakin kevyt kesätukka a’la sytot. Ja raha. Eihän sitä nyt hyvänen aika tarvitse mihinkään, kunhan nyt laskut maksaa. Ruokahan ei sytokuureilla maistuisikaan, joten rahaa menisi vain miehen ja koiran ruokintaan… mutta jospa nyt sinun syöpäisi häipyisi kokonaan pois. Itsekään en toisaalta tahtoisi sellaista, vaan mistä tuota koskaan tietää: vuosi onkin alkanut aivan liian hyvin ollakseen totta, ja viime aikoina ei ole edes kukaan perheenjäsen sairastunut vakavasti, joten olisi ihan mun tuuriani napata joku syöpä ja painua syöpään kuolleen äidin perässä tuonne jonnekin. 😂 Pahoittelen paskaa huumoria.

    1. Ei se paska taida mihinkään olla lähdössä.

      Katsoin muuten taannoin elokuvan metsäpalojen sammuttajista. Yksi palontorjuntatekniikka oli sytyttää ns. vastametsäpalo. Voisikohan syöpään tartuttaa syövän?

      1. Itse asiassa tämä voisi olla mielenkiintoinen tutkimus! Kysypä seuraavan kerran onkologilta, olisiko mahdollista tappaa syöpä syövällä? Jaksamista sinne, herkkua ei taatusti ole elo. Toivotan siis monia mustan huumorin tuikahduksia sinne elämää keventämään.

  2. Nyt on yhdelle miehelle ja miehen perheelle satanut paskaa laariin niin pitkään ja monella tapaa, että voisipa heilauttaa taikasauvaa. Omasta kokemuksesta tiedän, että sarjatulena tulevat surkeudet voivat osua kohdalle kovin pitkään. Sitten joku päivä tuuri kääntyy, eikä siihen tahdo osata edes uskoa. Pitkään aikaan. Nyt tärkeintä olis että hoidot alkaa purra. Toivon sitä sulle sydämestä.

Comments are closed.