Under Teh Knife

Kannatti pyytää toinen mielipide kasvaimen leikkauskelpoisuudesta. Meilahdessa oltiin sitä mieltä, että pikkujutusta ei ole suinkaan kyse mutta että leikkaus olisi teknisesti toteutettavissa. Alustava ajankohta puukon alle menolle on elo-syyskuun vaihde. Sitä ennen lääkintä jatkuu ennallaan. PET-kuvannos TYKS:issä jäi vielä vähän auki, palannevat siihen lähempänä.

Tietenkään vailla riskejä ei tässä olla, mutta niinhän aina anestesiaa sisältävään kirurgiaan liittyy riskejä. Olen ne valmis hyväksymään.

Jäämme siis odottamaan kutsua. Konsultoinut verisuonikirurgi kävi läpi toimenpidettä kanssani. Oli sitä mieltä, että “kyllä sinä toivut operaatiosta nopeasti, kun olet vielä nuori mies”. Hymyilytti.

Melko sekalaiset tunnelmat tällä hetkellä. Ei ehkä ole vielä oikein tajuntaan uponnutkaan, että sain juuri kenties uuden elämän.

10 thoughts on “Under Teh Knife

 1. Ihan mielettömän hienoa!!!
  En saanut viime yönä resepti nukuttua kun odotin päivitystä tänne.
  Sä todella selviit tuosta leikkauksesta heittämällä. Pahin on takana,näin ainakin haluan uskoa ❤

 2. Onnea kovasti! Kummastuttaa hieman oman sairaalasi ”saamattomuus”. Eihän se potilaan tehtävä ole pyytää arvioita muualta, vaan hänen tulisi vaan suunnata kaikki energia toipumiseen luottaen, että sairaalassa tehdään kaikki sen eteen, että tästä selvitään. Ja etenkin kun on kyse sen verran harvinaisesta casesta, niin ihmetyttää, että eikö ole / miksi ei ole konsultoitu aiemmin alan eksperttejä. Mutta hienoa, että olet jaksanut olla itse aktiivinen!

 3. Loistohomma! Sinulla on varmasti vielä hyvä peruskunto/kehomuisti “pohjilla” toipumiseen.

  1. Näin haluaisin ajatella. Palautuminen on nyt sairaana selvästi hitaampaa. Samoin suorituksessa sama kuorma nostaa sykettä keskimäärin 20bpm. Onneksi havaittavissa että trendi laskeva. Luulen että kortisonin meneillään oleva alasajo vaikuttaa tähänkin. Nyt pysyy ruohonleikkuussakin syketaso alle sadan kun alkukesästä pumppu laukkasi 130-140bpm joka on minulle peruskuntoharjoitusalueen ylärajaa.

 4. Oma kokemukseni Tyksistä on sama – haluavat tehdä kaiken itse. Olin vaativassa lonkkaleikkauksessa. Olin ensimmäinen potilas Tyksissä (koekpl siis) jolle tuollainen keinonivel laitettiin 2014 ja Suomessakin niitä oli ennen minua tehty vain kaksi. Olisin halunnut päästä muualle leikattavaksi, mutta en halunnut laittaa rahaa kiinni.

 5. Olipas hiano uutinen, mikä varmaan palauttaa toivonkipinän myös muillekin “ei leikattavissa -tuomion” saaneille.
  Nyt sitten buustimaan kroppaa leikkauskuntoon. \o/

Comments are closed.