Osastoelämää

Nyt sitten ollaan normaalihoidon piirissä, eli pääsin eilen teholta pois. Kivut tuntuisivat olevat melko hyvin hallinnassa, ainoastaan kylkiasentoon kääntymisen aiheuttaa kivuja. Leikkaushaavakin paranee niitteineen nätisti, vaikka onkin aika brutaalin näköinen metallisine haavahakoineen. Judas Priest-meininkiä!

Hoito on täällä perusosastollakin hyvää ja perinpohjaista ja 13. kerroksesta näköalat komeat. Kovasti täälläkin potkitaan persuksille eli ukko monta kertaa päivässä kävelylle ja tekemään vesipulloon puhallusharjoituksia. Keuhkoissa on pieni määrä nestettä thorax-kuvien mukaan ja se pitäisi nyt ajan kanssa saada sieltä pois, toivottavasti ei jouduta neulailemaan. Toinen syy miksi liikkeellä pitää olla on kuulemma keuhkokuumeriski, joka on yleinen isojen leikkausten jälkeen. Keuhkoihin kertyy helposti räkää jota koetetaan mm. näillä puhallusharjoituksilla saada pois. Lisähapella ollaan aina kun ollaan vuoteessa. Ilman saturaatio on jotain 93% (huonoimmillaan oli 86%) ja sitten lisähapella happisaturaatio on jotain 97%. Vatsa toimii liiankin hyvin (vesiripuli).

Nyt on onneksi hyvät pahoinvointilääkkeet eli kuvotuskin alkaa helpottaa hieman. Vielä kun saisi ruokaa. Aamupalaksi antoivat vain teetä ja mehua, olisin mielelläni ottanut jotain velliä. Onneksi noita Nutrician ravintolisiä saa kiskoa melko vapaasti.

Se että kauanko täällä pitävät on vielä arvoitus. Seuraillaan tilannetta. Juuri tällä hetkellä toipuminen tuntuisi etenevän hyvin 🙂

Eka oikea ruoka viikkoon. Jännittää.

4 thoughts on “Osastoelämää

  1. Toivon, että saat viimeistään sunnuntaina jo velliä! On varmaan mieletön tunne kun se paskiainen on pois sisuksista. Pysyttele rauhassa HUSsissa mahdollisimman pitkään, jos jotain kuumeita tulisi, on paras hoito lähellä eikä tartte kelatakseilla ympäri Pirkanmaata.

  2. Olen ollut luultavasti tuolla samalla osastolla, 11 pv. Lähtiessä irroitettiin knipsut jo kun olin niin kauan ollut. Nyt on arpi jo aika paljon haalistunut, vaikka samasta kohtaa avattiin runsas vuosi sitten.

    Nauti hyvästä hoidosta ja toivu hyvin! Ihanaa on että leikkaus onnistui, aivan upeata.

  3. Hei,
    Ihana kuulla, että sinulla menee hyvin. Tsemppiä toipumiseen.t. Eija

Comments are closed.