Ravinto

Ruoansulatuselimistön syöpäkasvaimiin liittyy se ikävä puoli, että ne vievät ruokahalun ja rajoittavat ravinnon nauttimiskapasiteettiä. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoan sisältöön ja laatuun on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kapasiteettiä ei minusta sovi haaskata pika- ja roskaruokaan, vaan ideaalitilanteessa jokainen suupala on oltava täyttä tavaraa, joka sisältää kaikkia tarvittavia elimistön rakennusaineita, riittävän määrän energiaa, vitamiinejä ja hivenaineita.

Solusalpaajahoidon aikana kaikki luontais- ja rohdostuotteet ovat periaatteessa kiellettyjä. Kun kysyin hoitavalta lääkäriltä tähän syytä, sain selkeän perustelun: “niiden koostumuksesta ei aina ole takeita ja ne voivat sisältää aineita jotka heikentävät syöpälääkityksen tehoa.” Esimerkiksi greippi tekee tunnetusti näin tietyille syöpälääkkeille.

Sen sijaan vitamiini- ja hivenaineista D- sekä B12-vitamiinit olivat sallittuja, jopa suotavia.